.

.

shtatzani të gjitha shqisat e kryejnë më mirë punën e tyre. Do të rritet temperatura e trupit e cila do të shkojë rreth 37 gradë.

.

Infeksionet e traktit urinar mund të shkaktojnë komplikacione të shumta te nëna dhe te fetusi.

. Nëse jeni në fillimet e shtatzanisë do të bëheni më të. Shtatzënia (në mjekësi përdoret edhe shprehja graviditet nga lat.

Era e mishit ose peshkut, te alkolit dhe te kafese behen pothuajse te pa durueshem nga femrat te cilat presin femije.

21. Semundje gjate shtatzanise. .

Diabeti i shtatzënisë është diabeti që prek gratë shtatzëna. .

sh.

Shumë nëna e kanë të vështirë aktivitetin sepse ndjehen të lodhura, por të qenit fizikisht aktive ka treguar që ndihmon në uljen e simptomave.

Një nga këto është shqisa e të nuhaturit. Gjatë shtatzanisë, një infeksion mykotik i cili ka qënë pa simptoma, ka mundësi që të shfaqet për shkak të ndryshimeve hormonale në shtatzani.

. .

.

Por jo të gjitha menstruacionet e humbura apo të vonuara janë shkaktuar nga shtatzania. Kështu, aftësia për të ndier me njerëzit e tjerë në një situatë të vështirë mund të duket e natyrshme për jashtë, por ky fakt ka një shpjegim shkencor dhe duke ditur se çfarë është ndjeshmëria, mund të kuptohet më thellësisht një person. .

Kjo sepse trupi juaj po pëson një ndryshim dhe muskujt bëhen më të dobët. . Semundje gjate shtatzanise. Shpesh gruaja mund të ngatërojë sindromën premenstruale (para ciklit menstrual) me shenjat e shtatzanisë. .

Edhe pse këto të vjella quhen të mëngjesit, ato mund të shfaqen në mesditë, por edhe në mbrëmje.

Ne shumicen e grave, kjo sasi nuk arrihet dot vetem nepermjet ushqimit prandaj, mjeku gjinekolog mund t'ju rekomandoje nje suplement hekuri. Ilacet ne shtatzani.

Si te mbetem shtatzane? Kalendari i shtatzanise Seksi ne shtatzani Shenjat e lindjes Ndjeshmeria ndaj aromave gjate shtatezanise mbron femijen.

Mungesa menstruacioneve.

SHPËRNDAJE.

.

.